TEJO - Dé Kapper sluit zich aan bij de movement Green Circle Salon voor een duurzamere salonindustrie!

We zijn er trots om als één van de eerste salons in de Benelux samen te werken met Green Circle Salons. Wij geloven dat wij een belangrijke rol te spelen hebben in de verandering van onze industrie en dat het essentieel is om onze werkwijze binnen ons bedrijf te veranderen om de natuurlijke hulpbronnen van de planeet te beschermen. 

Van water- en energieverbruik tot de verwijdering van productverpakkingen, de salonindustrie stelt ons voor vele milieu-uitdagingen. We zijn een samenwerking aangegaan met Green Circle Salons om onze planeet te beschermen, samen te werken om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en zo onze industrie duurzamer te maken. Via deze samenwerking zamelen wij ons afval in en recyclen wij het overgrote deel ervan op een zo circulair mogelijke manier.

Sinds 4 mei 2023 worden alle haarresten, overtollige haarkleuring, papier, karton, plastic, aluminiumfolie (gebruikt voor het kleuren) en ook de kleurtubes van TEJO - Dé Kapper verzameld en krijgen ze een nieuw leven. Haarafval wordt bijvoorbeeld samengeperst en gebruikt om zeeën en rivieren te zuiveren (bijvoorbeeld bij een olieramp). Ook aluminium, papier en plastic worden volledig gerecycled, terwijl de overgebleven haarkleuring wordt gebruikt om energie te produceren.

Naast de optimale recycling van ons afval zetten wij ons ook in om de ecologische impact van ons salon drastisch te verminderen door de berekening van onze CO2-voetafdruk en door het uitvoeren van concrete acties om deze te verkleinen.

Over Green Circle Salons

Green Circle Salons is een beweging die in Canada is opgericht en als doel heeft de ecologische voetafdruk van de salonindustrie te helpen verkleinen. Sinds de oprichting in 2009 vertegenwoordigt Green Circle Salons het grootste consortium van duurzaam georiënteerde salons, spa's, fabrikanten van schoonheidsproducten en distributeurs in de wereld en het is de eerste duurzame salonoplossing in de schoonheidsindustrie die zich richt op het bestrijden van schoonheidsafval en klimaatverandering. In cijfers, betekent dit een netwerk van meer dan 4.000 salons en 16.000 stylisten, meer dan 1.000 ton afval dat jaarlijks herwonnen en gerecycleerd wordt en 15 miljoen consumenten die jaarlijks bereikt worden. Green Circle Salons werd in oktober 2022 gelanceerd in de Benelux via een pilootfase en eindelijk beschikbaar voor alle kapsalons sinds februari 2023.

Het doel van Green Circle Salons is om salons, spa's en schoonheidsspecialisten te helpen groen te zijn, inkomsten te genereren, klanten te winnen en geld te besparen op een ethische en eenvoudige manier.

Maak direct uw afspraak

Boek online
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then